Projektledare Varuförsörjning/Hållbarhet

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Projektledare inom Varuförsörjning/Hållbarhet

Om oss
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt och Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Systembolaget arbetar för att kontinuerligt minska vår direkta och indirekta hållbarhetspåverkan. Vi är en nyckelspelare i dryckesbranschen och som sådan har vi en viktig roll att spela.

Rollen
I rollen som Projektledare Varuförsörjning/Hållbarhet kommer du att vara med och driva och accelerera Systembolagets förflyttning inom transporter och varuflöde med målen att:

• alla dryckestransporter Systembolaget själva köper in är fossilfria
• uppnå betydande och mätbara minskningar av CO2 utsläpp för varupåfyllnad till butik och depå

Uppgiften blir att analysera nuläget, ta fram underlag med prioriterade förändringar samt leda tester, utvärderingar och beslutade förändringar.

Organisatoriskt kommer du att vara en del av projektkontoret och initialt kommer du att arbeta mycket med enheten för varuförsörjning. Det finns ett flertal pågående initiativ och projektledarens uppgift blir att i dialog med berörda delar av Systembolaget organisation förstå, prioritera, initiera och driva projekt/program där förbättringar, effektiviseringar och åtgärder kan åstadkommas inom området varuförsörjning och hållbarhet.

Övergripande syftet för projektledarrollen på Systembolaget är att leda, planera och organisera företagsövergripande program och projekt samt bidra till att utveckla Systembolagets kompetens, metoder och verktyg för projektarbete.

Om dig
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet som projektledare inom varuförsörjning/transport med inriktning hållbarhet. Du ska ha erfarenheter både utifrån att ha arbetat med strategiska analysfaser samt även ledning av leverans-, implementations- och förändringsfaser. Du har haft budget- och personalansvar i stora komplexa projekt med många beroenden och intressenter. Du har erfarenhet från olika metoder inom projektledning, exempelvis Props, Pejl, Prince2. Som person har du ett pragmatiskt förhållningssätt och mycket god förmåga att skapa konstruktiva och professionella relationer. Du är ödmjuk och har samtidigt förmåga att kommunicera konstruktivt och tydligt samt leder och motiverar till förändring genom ett övertygande och strukturerat arbetssätt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer genom en individuell utvecklingsplan.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Sjödén, Talent Management Group, på telefonnummer 0723 25 22 62.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 februari. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev.